Veel activiteiten bij Bennekomse Schaakvereniging


Internationaal meester Herman Grooten gaat in het seizoen 2010-2011 in drie sessies trachten de leden van de Bennekomse Schaakvereniging nog wat fijne kneepjes van het schaakspel bij te brengen. En de Eindhovenaar geeft die training niet alleen. Ook Jan Wouters staat weer ‘’voor de klas’’ bij BSV. De eerste teamspeler zal zeven keer een training verzorgen.  Zie ook www.edestad.nl

Zonder slag of stoot gingen de leden van BSV maandagavond tijdens de jaarlijkse algemene vergadering akkoord met de plannen van het bestuur rond de trainingen. Ook afgelopen seizoen was zowel Grooten als Wouters op dat vlak actief bij de Bennekomse club. En zo bleek maandagavond, de leden zijn uitermate tevreden over de wijze waarop beide trainers hun lesprogramma invullen en vooral ook brengen. De eerste training van Grooten is op 28 maart volgend jaar, terwijl Wouters al op dinsdag 26 oktober van start gaat.

De leden van de Bennekomse schaakvereniging kregen tijdens de ALV naast de trainingen in het nieuwe seizoen nog een rijk geschakeerd programma aan activiteiten aangeboden. Uiteraard is er de onderlinge competitie, die maandagavond 6 september start. Er wordt gestreden in een winterkampioenschap en vervolgens een zomerkampioenschap. Beide kampioenschappen gaan over 15 ronden volgens het zogeheten (enigszins aangepaste) systeem Keizer. Belangrijkste opzet daarbij is dat iedereen altijd kan spelen, mits hij of zij om 20.00 uur present is. Hotze Tette Hofstra en Harry Verhoef zijn de titelverdedigers.

Naast de strijd in de interne competitie staan titels op het spel in de bekercompetitie, het Rapidschaak en snelschaak. Bij de laatste gaat het om de eigen titel en de open titel. Ook staat het alom bekende zogeheten Oliebollentoernooi op het programma. Dat wordt ditmaal gehouden op maandag 27 december. Het eerste lustrum van het Kreeft Consultancy schaaktoernooi is op zaterdag 27 november. Ook in denksportcentrum De Commanderij in Bennekom. Het is een landelijk en zelfs internationaal Rapidtoernooi. Overigens gaat BSV met vier team deelnemen aan de externe OSBO-competitie. Het eerste team gaat opnieuw proberen via de promotieklasse de landelijke competitie te bereiken.

Tijdens de ALV nam BSV afscheid van twee bestuursleden. Competitieleider Cock Struijk en jeugdleider Jan Hooft stopten met hun werk. Struijk was drie jaar actief in het bestuur. Hij begon als penningmeester en werd vervolgens competitieleider. Maandagavond reikte Struijk als laatste ‘daad’ in zijn functie de prijzen uit voor de verschillende kampioenschappen in het seizoen 2010-2010. Zelf viel hij twee keer in prijzen.

Hooft zette zich vijf jaar in voor de jeugd. Hij leidde de jeugd in het zogeheten Stappenplan, maar gaf ook les op verschillende Bennekomse scholen. Struijk wordt opgevolgd door Martien Smit. Hij is nationaal wedstrijdleider. Naar een nieuwe jeugdleider wordt nog gezocht. Voorzitter Jan Wouters neemt de functie tijdelijk waar.

BSV schaakt elke maandagavond ( rookvrij ) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij secretaris Rini Kreeft, telefoon ( 0318 ) 41 52 45 of maandag in de speelzaal. De jeugdafdeling start al om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Jan Wouters, telefoon (0318) 41 62 80 of maandag in de speelzaal.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives