Veenendaal maatje te groot in SOS competitie

Jan Wouters speelde een sublieme partij

Met goede moed, maar wel verzwakt, trad het eerste team van de Bennekomse Schaakvereniging op donderdag 14 maart aan tegen het team van Veenendaal voor een wedstrijd in de regionale competitie. Verschillende Bennekommers hadden, wegens uiteen lopende redenen af moeten zeggen. Twee bordpunten deze avond is al mooi, somberde teamcaptain De Beule.

De Bennekommers gingen flink de strijd aan. Aan bord 1 speelde Teunis Bunt tegen Joost Offringa. Bunt offerde een pion in de opening, stootte de g-pion vooruit en probeerde druk te houden op de zwarte stelling. Dat lukte aardig, maar toen alles afgeruild werd, bleef er een remisestelling over.

Paard Aan bord 2 leek Harry Verhoef het goed te doen. Hij speelde tegen Erik van den Dikkenberg een variant van het Siciliaans die beide spelers goed kennen. Toen Verhoefs zwarte paard op de damevleugel te veel zetten moest doen, drukte wit door. Punt voor Veenendaal.

Intussen had Chris van Oosterwijk aan bord 5 een pion geofferd voor een koningsaanval. Die sloeg niet door en toen de kruitdampen waren opgetrokken, bleef er niet meer dan remise over.

Kantelde René Bakker verloor aan bord 8  Hij kwam goed uit de opening. In het verre middenspel kantelde de partij en moest Bakker zich gewonnen geven. Gary Dinsbach weerde zich aan bord 4 dapper tegen Stefan Bekker. Het zag er een tijdje nog aardig uit, maar uiteindelijk bleek het krachtsverschil te groot.

Ed de Beule speelde aan bord 3 een ingewikkelde partij tegen Henk Don, die van beide spelers veel nauwkeurigheid vereiste. Uiteindelijk werd besloten tot remise. Jan Wouters speelde aan bord 7 een wereldpartij. Hij zette met zijn zware stukken druk op de witte koningsvleugel. Die zakte in elkaar, waarna Jan het vakkundig afmaakte.

Zieke Teun Alting, op het laatste moment ingevallen voor de zieke Benno van der Veen, moest flink aan de bak tegen de jonge Mathijs van Doodeweerd. Die probeerde van alles, maar Alting hield zich goed. In het pionneneindspel moest er nog nauwkeurig gespeeld worden, maar ook dat deed Alting uitstekend.

Hier en daar scharrelde Bennekom dus wat puntjes bij elkaar, maar Veenendaal won met 5-3.

Veenendaalse S.V. 1

Bennekomse S.V. 1

   
Offringa, J.M. (Joost) 2289 Bunt, T. (Teunis) 1899 z-w ½ – ½
Dikkenberg van den, D.H. (Erik) 2114 Verhoef, H.A. (Harry) 1778 w-z 1 – 0
Don, H. (Henk) 1911 Beule de, E.C.A. (Eddy) 1999 z-w ½ – ½
Bekker, S. (Stefan) 2307 Dinsbach, G. (Gary) 1768 w-z 1 – 0
Dodeweerd van, M. (Matthijs) 1717 Alting, T.J. (Teun) 1698 z-w ½ – ½
Loonstra, A. (Arjen) 1853 Oosterwijk van, C.G. (Chris) 1767 w-z ½ – ½
Groote de, L.A. (Luc) 1743 Wouters, J.T.M. (Jan) 1741 z-w 0 – 1
Bodegraven van, J. (Jan) 1827 Bakker, R. (René) 1655 w-z 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1970 Gemiddelde Rating: 1788   5-3

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief