Verrassingen in derde cyclus Rapid bij BSV Bennekom

Fel werd er maandagavond bij BSV Bennekom door de schakers gestreden voor een plaats in de finale groep A van het Rapid. En dat leverde verrassingen op. Zo scoorde Jan Wouters in derde cyclus liefst vier uit vier en bereikte glansrijk groep A. Hij eindigde op negen punten, evenveel als Hotze Tette Hofstra.

Door de felle gevechten verdween Teunis Bunt opmerkelijk genoeg uit de top 6. Hij pakte slechts een half punt in de laatste cyclus en belandde zo in finale groep B. Daarin zitten ook Ed de Beul e en Noël Bovens. Beiden kwamen niet in actie.

Wel Martijn Pauw, die afgelopen weekeinde in Frankrijk met goed resultaat een internationaal toernooi speelde. Hij pakte drie punten en verspeelde alleen een halfje aan Hofstra en Martin Markering. Totaal kwam Pauw uit op 8,5 punten, ruim voldoende voor groep A.

Markering schoof door de salonremise met Pauw  in de laatste ronde ruimschoots de hoogste groep binnen en dat lukte ternauwernood Benno van der Veen. Hij leidde weliswaar de dans na acht ronden met 6,5 punten, maar incasseerde maandagavond vier keer een nul. Pauw, Markering, Dinsbach en  René Bakker waren ditmaal te sterk. Niets lukte! Kennelijk had Van der Veen afgelopen zaterdag in de finale OSBO Cup al zijn kruit verschoten.

Opmerkelijk nog dat Wim Thieme ook in de hoogste groep kwam. Drie punten uit vier duels zijn een mooie prestatie en waren meer dan voldoende. Echter is hij in de finale op 16 juni niet present. Bakker zal dan, met 6,5 punten, kunnen doorschuiven naar groep A. Of ook Gary Dinsbach nog in die groep beland, hangt ook van een andere afvaller af.

Zeker is dat Rini Kreeft in groep B moet acteren. Hij is er meestal bij in groep A, scoorde maandag wel 2,5 uit 3, maar verloor in de laatste ronde het pionneneindspel van Jan Wouters. En mistte zo de boot!

Dinsdag 10 juni komt ”meester” Herman Grooten naar BSV Bennekom voor de derde trainingssessie. De aanvang in De Commanderij is 19.30 uur.

Voor alle gegevens Rapid: zie Rapid 2014

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives