Vierde team lichtend voorbeeld in externe competitie

Wie had kunnen bedenken dat de kop boven dit verhaal geheel de lading dekt, moet nog snel een staatslot kopen.  De kans dat het een winnend lot is, is dan wel erg groot. Immers, het vierde team won deze week als enige en zelfs ook nog met 4-0. En leidt de titel dans in 4C.

Het kan verkeren, zei Bredero ooit. De uitspraak is honderd procent van toepassing op de externe resultaten van BSV Bennekom in de afgelopen tijd. Dik in mineur zijn de resultaten. Terwijl zulke mooie zaken waren bedacht. Te beginnen met vlaggenschip.

 Eerste Niet nipt, maar dik onderuit tegen ASV 2. De eerlijkheid gebied te zeggen, dat dit onnodig was. De top deed het goed met winst door Hotze Tette, Martijn Bakker en John Riksen. Bakker had een tikje mazzel, maar dat terzijde. Op  andere borden ging het mis. Dat op bord 1 Martin Markering verloor, was niet onlogisch.

Echter dat Ed de Beule en ook Martijn Pauw nog hun gewonnen stand verprutste, is niet te verklaren. Het gebeurde wel en daarom kwam de geplande 4-4 er niet uit. En nu moet worden gevochten tegen afdaling naar de onderbond.  Bij de gedachte alleen al  lopen de rillingen langs het lijf. Goed  dat er nog een kans is!

Tweede Tja en dan de reserves. Daar zat het tegen in het  duel met De Toren Arnhem 3. Tevoren al, omdat Garry en Chris zoals gepland vakantie vierden. Wel aderlatingen en dat bleek nog eens dubbel en dwars in de wedstrijd. Fijn dat er invallers zijn die zich willen inzetten. Echter kwam er geen vol punt van die kant op het formulier.

De top deed het prima. Teunis en Wim wonnen. En ook Harry liet zich gelden op bord 6: winst. Er werd nog een remise gesprokkeld en dat was het. Terwijl bij 3,5-3,5 Jan Wouters voor de winst kon zorgen, ging het mis en werd het verlies met 3,5-4,5. Degradatie lijkt in het verschiet. De heen en weer kan van stal. Tenzij …. Juist! Rechten die ruggen!

Derde Het derde kreeg geen enkele kans bij en tegen De Cirkel 2. Ook hier invallers en al lijken de onderlinge verschillen gering, in de praktijk pakte dat anders uit. Slechts anderhalve punt werd gescoord. Drie remises: Hans van de Weteringh  Jaap van Donkelaar en Joop de Bruin. En dan nog drie nullen. Gelukkig kan het derde bijna zeker niet degraderen. En ze staan zeker veilig als Wageningen 6 wordt geklopt.

Vierde En dan het vierde.  Het team rammelde over  Wageningen 7 heen. Nog wel in de landbouwstad. Het viertal Jaap Nugteren, Joop de Bruin, Sake van der Schaaf en Sjoerd de Rave maakten er 4-0 van. Het stel Bennekommers leidt nipt de dans voor Rhenen 2.

Dat team won met 1-3 bij De Toren 9j. En dus zijn de matchpunten gelijk, maar staat BSV Bennekom op kop vanwege betere bordpunten. En deze concurrent wordt nog ontmoet.  Dan  kan de klus worden afgemaakt! En blijft het vierde een lichtend voorbeeld!

Rini Kreeft

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief