Voorjaarsvakantie nekt tweede voorronde rapid

 

In de tweede cyclus ontmoette Rene en John elkaar

Vanwege de voorjaarsvakantie was de opkomst in De Commanderij afgelopen maandag met tien man aan de magere kant, Gestreden werd er wel.

 

De avond begon met de kraker tussen Hotze Tette Hofstra en John Riksen. De partij golfde op en neer. In het begin had Hofstra de overhand, maar Riksen wist op zijn bekende manier met flexibele zetje dat over te nemen. Net toen hij dacht de beslissende slag te slaan, greep hij mis. Dat was zeker ook de verdienste van Hofstra die door een fraaie opmars met zijn pionnen Riksen voor (te) moeilijke keuzes stelde.

Droge

De andere topper tussen Martin Markering en Noel Bovens eindigde remise. Markering had lang de overhand, maar was op beslissende momenten niet slagvaardig genoeg en Bovens verdedigde gewoon goed. De volgende ronde mocht Markering proberen de nog ongeslagen Hofstra een halt toe te roepen. Dat was te veel gevraagd. Hofstra had steeds druk en toen Markering een foutje maakte, was de strijd beslist. Het kostte nog enige complicaties en wat tijd, voordat Hofstra de vis op het droge had.

Hotze Tette Hofstra (links) bleef zonder puntenverlies

De laatste topper van de avond was de strijd tussen Riksen en Bovens. Nou ja strijd, de vrede werd redelijk snel getekend. Rene Bakker zorgde nog bijna voor een verrassing deze ronde. Hij bouwde een winnend aanval op tegen Markering, maar offerde iets te vroeg. Markering had gezien dat dit niet doorsloeg en kon toen relatief makkelijk het punt binnen halen.

Ongeslagen

Onderin had Jaap van Donkelaar een zware avond. Hij kon ondanks veel strijd geen punt pakken. Omdat Hofstra ook de laatste ronde won, gaat hij ongeslagen met 6 uit 6 de laatste voorronde in en kan een finale plaats hem al niet meer ontlopen.

Riksen volgt op gepaste afstand met 4,5 uit 6 en zal zich ook wel plaatsen. Plek drie is voor Markering met 3,5 punt en hij zal nog vol aan de bak moeten, want achter hem staat een heel peloton met drie punten.

 

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief