Talent Elmar Roothaan wint Jeugdschaaktoernooi BSV

Het twaalfjarige Wageningse schaaktalent Elmar Roothaan heeft maandag de 34e editie van het Jeugdschaaktoernooi Bennekom gewonnen. Hij stond in het bomvolle denksportcentrum De Commanderij slechts twee keer een remise toe. Vijf tegenspelers liet Elmar in het stof bijten.

Zie onderaan ook link naar standen!

Zie ook deze link

Onderaan 110 foto’s van de dag!

Complimenten waren er na afloop van het 34e Jeugdschaaktoernooi voor de organisatie, gevormd door onder andere Paul Constant, Jan Wouters, Harry Verhoef  en Hotze Tette Hofstra. En in hun kielzog tal van andere medewerkers van BSV Bennekom. Zij leidde samen alles in goede banen. En al mopperde traditioneel hier en daar een ouder, het compliment is terecht. Maar vooral maakten de liefst 96 deelnemers (tien minder dan in 2014) er zelf een waar schaakfeest van.

Elmar Roothaan zijn ster is snel stijgende. En niet alleen binnen zijn club SV Wageningen. Zo werd hij anderhalve week terug met Tobias de Vries uit Apeldoorn gedeeld tweede in IJSCO 1: het Olympus-toernooi van SV De Toren Arnhem. En dezelfde Tobias was ook in IJSCO 2, het toernooi van BSV Bennekom, zijn grootste concurrent. In de vijfde ronde kwamen zij onderling remise overeen. Eerder slaagde in ronde 2 Frank van Wijngaarden uit Ede er in om Elmar een halfje af te snoepen.

Zege op zege

Mark Bakker van De Cirkel Ede, kreeg in de eerste ronde een nul op het rekest van Elmar. En na de remise tegen Frank van Wijngaarden, moest Fabian de Vries (Apeldoorn) in de derde ronde de eer aan de Wageninger laten. Nog voor de pauze ging Wahe Boghossian (Hengelo) kopje onder en direct na de pauze volgde de draw met Tobias. Terwijl Elmar doorstoomde tegen Yang Long Lin (Zutphen), vond Tobias zijn Waterloo in de zesde ronde. Quinten Salomons uit Leiden, de latere nummer drie, was te sterk. Quinten moest tenslotte In Elmar ook zijn meerdere erkennen. Overigens werd Elmar vorig jaar tweede in groep B.

Uiteraard werd op ook in de andere groepen, in totaal dus 12, keihard gestreden. Zo won in groep B afgemeten William Shakhverdia uit Ermelo van VSG. Een score van 6 uit 7 werd het resultaat. Een punt meer dan nummer twee Tom de Ronde (Zutphen). Lauri Maris (Winterswijk) kwam in groep D uit op 6,5 uit 7. Goed voor de eerste plaats. Jian van de Pol ( De Toren Arnhem) werd tweede met 5 punten. Mitia Shadrin (Huizen) won na hevige strijd met 5,5 uit 7 groep F. De verschillen waren hier klein. Sietse Twijnstra (De Toren Arnhem) deed het in groep H sterk (6 uit 7) en Stijn Wieringa (Zutphen) haalde 7 uit 7 in groep J. Die prestatie leverde Milan de Kort (Doetinchem) in groep K.

Regionaal

Er vielen regionaal tal van succesjes te noteren. Helaas niet echt voor Frank van Wijngaarden en Mark Bakker, van De Cirkel Ede. Zij werden in groep A vijfde en zesde. In groep C zegevierde Mats de Jong van De Cirkel Ede en Michael Issa van BSV Bennekom werd vijfde in groep D. Fadi El Kasah van De Cirkel won groep E met 7 uit 7! Marjon Landsbergen uit Wageningen werd op ruime afstand tweede. Maaike Gorissen van de organiserende club eindigde als vierde.

Voor Quint de Jong (Ede) was in groep F met 5 uit 7 een tweede plaats weggelegd. San Tuan Trinh (Wageningen) werd derde. Succes ook voor Philip Gabbert (BSV Bennekom) in groep H. Hij won met 6,5 uit 7. Willem Veldhuizen van dezelfde club werd tweede in groep I en Koen van Wijngaarden (Ede) won groep J met 7 uit 7. in groep L werd Benaiah de jong (Ede) met 8 uit 9 eerste. Jezmar Roeten van BSV Bennekom eindigde als derde met 6 uit 9.

Voor alle standen zie de IJSCO-site

Achteraf bleek dat verkeerde uitslagenlijsten zijn gebruikt. De spelers hebben zelf een volgorde van de ronden bepaald en die wijkt af van de officiële uitslagenlijsten, die aan mij zijn overhandigd voor het maken van het verslag. Dit houdt in dat de uitslagen wel kloppen, maar dat de volgorde in cijfers van de verwerkte ronden niet klopt met de werkelijkheid. Excuus!

Rini Kreeft

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief