’Warriors’ winnen treffen Junior-Senior BSV Bennekom

Het Junior Senior-toernooi van BSV Bennekom, is na twee edities al bijna een traditie aan het worden. Dat stelde voorzitter Teunis Bunt maandagavond bij de start van de tweede editie van het schaakevenement in Denksportcentrum De Commanderij.

In teams met een junior en een senior werd er in allerlei nieuwe vormen van het schaakspel gestreden om de eremedailles. Er werd fanatiek gespeeld, maar er ook vooral veel gelachen om de vreemdste situaties, die op de borden verschenen.

Spelleider Hotze Tette Hofstra had allerlei creatieve nieuwe vormen van het schaakspel bedacht, die voor de oudere schaker soms heel raar leken, maar voor de jongere juist heel “cool”. Eerst snelschaken, waarbij na een rinkelend belletje van tegenstander werd gewisseld. De jongere en oudere speler wisselen van stoel.

Daarna een partij doorgeefschaak, waarbij de geslagen stukken worden doorgegeven aan de teamspeler. Deze mag ze terug plaatsen op zijn bord. Vervolgens kwam er een schaakpartij waarbij het niet gaat om het mat zetten van de vijandelijke koning. Wél om wie als eerste met de eigen koning op één van de vier centrale velden op het bord wist te komen.

De gekste variant was toch een partij atoomschaak. Dit was voor de oudere schaker wel de meest bizarre vorm van het schaakspel. Hierbij worden alle stukken die rond een geslagen pion of stuk van de tegenstander “opgeblazen”. Dus ook de koning als die ernaast staat. Eén van de junioren wist dit al met zijn paard na enkele zetten te doen.

Winnaar van het toernooi werd het team ‘Warriors’ met senior Jan Wouters en Arnold Lückerath. Zij kregen van Teunis Bunt de gouden medailles omgehangen. De zilveren medaille was voor het team ‘Standpunt’ met Jaap Nugteren en Stan de Bruin, als junior. Brons was voor het team ‘Zonder Naam’ met senior Martin Markering en Maxim Huirne.

Eindstand

Winnaars

 

Tweede

Derde

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief