Wim Thieme (83) vrij plotseling overleden

Zondagmiddag bereikte ons het droeve bericht, dat zaterdagavond ons zeer gewaarde lid Wim Thieme is overleden.  De mededeling werd zondag gedaan tijdens een kerkdienst in Bennekom. Wim is 83 jaar oud geworden. Hij was lid van BSV Bennekom sinds 1 september 2007.

,,Ik vond hem altijd een bijzonder aardig mens.’’ Aldus reageerde  Kees van Dijk van BSV Bennekom, nadat hij het verschrikkelijke nieuws van het overlijden van Wim op de website had gelezen. Met deze woorden slaat Kees de spijker op zijn kop. Een betere omschrijving is bijna niet te vinden..

Wim, in 1934 geboren in Bennekom aan de Nassaulaan en later vertrokken naar het westen, was vooral altijd vriendelijk en waar hij kon behulpzaam binnen de schaakclub. Of het nu ging om hulp bij een jeugdtoernooi of het fungeren als wedstrijdleider van een wedstrijd van het eerste team, vrijwel nooit zei hij nee tegen een verzoek om de helpende hand toe te steken. Wim keerde een kleine tiental jaren geleden terug in Bennekom.

Uiteraard ging het bij Wim om het schaken. Fanatiek achter het bord met de 64 velden. Sterk en ongelooflijk strijdvaardig voor zijn leeftijd. Bewonderingswaardig! Opgeven kun je altijd nog, leek zijn devies!

Wim speelde flink wat jaren voor het eerste team, maar ook blijmoedig voor het tweede team, toen voor een andere speler werd gekozen. Natuurlijk kwam hij in alle competities uit en dat met wisselend succes. Niet alleen intern, maar ook in diverse toernooien. Zoals in Dodewaard en in Mook. Ook speelde Wim enkele jaren in de interne competities van SV Wageningen.

En in het OSBO-kampioenschap voor Veteranen. Met succes! In 2014 en 2014 pakte hij de titel, werd in 2015 tweede. In 2016 heroverde hij op 27 maart in Apeldoorn weer de titel. Die kon hij dit jaar net niet prolongeren. Wim bereikte wel de tweede plaats met 2,5 uit 4  En ook daar was hij blij mee. Overigens was Wim ook op financieel terrein actief in het Bennekomse kerkelijke leven. Dat bouwde hij de laatste jaren af.

Wim verbleef sinds enkele weken in het ziekenhuis Gelderse Vallei vanwege ‘’dikke benen’’. Eerder had hij hartklachten. Zijn conditie was niet goed. Juist toen het wat beter leek te gaan en aan naar huis gaan werd gedacht, kreeg  Wim vorig week woensdag er longontsteking bij. En dat kon het lichaam niet meer aan.

Het afscheid van Wim is op vrijdag 18 augustus om 11.30 uur in “De Brinkstraatkerk”, Brinkstraat 41 te Bennekom. Aansluitend zal de begrafenis om ca. 13.00 uur plaatsvinden op de Gemeentelijke Begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Bennekom.

Wij zullen Wim Thieme bij BSV Bennekom missen en wensen zijn familie veel sterkte toe bij dit verschrikkelijke verlies.

Rini Kreeft

 

One Response to “Wim Thieme (83) vrij plotseling overleden”

 • Secretariaat says:

  Beste schakers van Bennekom,

  Hierbij willen we jullie van harte condoleren met het verlies van Wim Thieme. In onze herinnering inderdaad een innemende man met een groot hart voor schaken.

  Je zou niet geloven dat hij al 83 was, daarbij speelde hij nog steeds vaak en op behoorlijk hoog niveau. Ook hadden wij enkele jaren geleden, toen hij nog bij ons lid was, het idee dat zijn gezondheid goed was, hij kwam volgens mij altijd op de fiets naar de Vredehorst op onze donderdagse schaakavond. En dat gedurende 6 jaar tot een jaar of 3 geleden, toen hij schaken bij 1 club wel genoeg vond.

  Wij sturen de rouwkaart door naar onze leden. Zelf ben ik a.s. vrijdag verhinderd ivm vakantie. Wij wensen jullie veel sterkte.

  Met vriendelijke groet, namens het bestuur van SV Wageningen,

  Jaap Melgers, secretaris

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief