Winst derde en vierde team bij start OSBO competitie

Zowel het derde team als het vierde team zijn de externe competitie 2016-2017 goed begonnen. Tegen het bezoekende ASV 10 stond het derde team al snel op winst en zegevierde uiteindelijk met 3,5-2,5. Het vierde team denderde met 4-0 over Wageningen 7 heen.

Het derde team leek tegen het bezoekende ASV 10 een grote zege te gaan behalen. Het zag er vrij snel goed uit. Ook al omdat Martin Maasse op bord 1 na een fout van Theo Koeweiden vrij gemakkelijk won. Dick Brehen sierde zijn eerste optreden in het team op met een remise tegen Henk Schunck. Hij had nog kansjes, maar de tegenstander ook. Dus een terechte puntdeling.

BSV Bennekom 3 liep vervolgens uit naar een tussenstand van 3,5-0,5. Kees van Dijk kwam tegen Bryan Hieltjes mooi uit de opening. Toen de Arnhemmer in de fout ging, was een paard het prooi. En dat was genoeg. Hans van de Weteringh, die zijn debuut maakte bij de thuisclub, won tegen Lion Kok in de opening twee pionnen. En die werden verzilverd met een zege.

De eindsprint van ASV kwam te laat. Wel leverde die nog twee punten op. Rinus van der Molen raakte in de afwikkeling in het duel met Ko Kooman een pion kwijt. Dat bleek een dure. Het werd een vrijpion en die was niet te stoppen. Jaap van Donkelaar verspeelde een stuk tegen wat pionnen. Tegenstander Hans Derendorp kon bogen op twee mooie lopers. En al liep er een pion van de Bennekommer door, het eindspel was verloren.

Vierde team

BSV Bennekom 4 gaf de bezoekers geen kans. Sjoerd de Rave ging tegen Kees van Lenten vol op de aanval en won redelijk snel. Het werd 2-0 door Jaap Nugteren. Hij veroverde pionnen tegen Leendert van der Waal en al duurde het wel even, Nugteren bracht het voordeel ten gelde.  Joop de Bruin won een stuk van Marc Bruggeman. De Bruin bleef worstelend uit de schaakjes van de Wageninger en maakte het prima af.

Het werd 4-0 door Sake van der Schaaf. Hij kreeg tegen Mariëlle ten Have een stuk te pakken en stond ineens gewonnen. Zij liet het zich bewijzen, maar ging tenslotte mat.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief