Wisselende resultaten BSV-ers in Dieren bij Open NK

Rembrandt Bruil scoorde vijftig procent in de hoofdgroep van het Open NK  (Foto: Ap Lammers)

Drie spelers van BSV Bennekom hebben in Dieren gespeeld in het Open NK. En de resultaten zijn om over naar huis te schrijven. Het gaat om Rembrandt Bruil, Martijn Pauw en Hans van de Weteringh.

Rembrandt begon wat pech vol met verlies tegen Robin Reichardt. Wat achteraf vervelender was, is het feit dat Robin met 1811 een wel heel lage rating heeft voor het Open NK. De ondergrens is immers 2100! Het heeft de TPR van Rembrandt wel heel erg negatief beïnvloed. Foutje dus van de organisatie? Want, je stelt voorwaarden voor deelname niet voor niets.

Het vervolg mocht er wel zijn. In de derde ronde werd nog verloren van de Indiër Vedant Goswani. Onnodig vond Rembrandt er zelf van. Hij maakte dat goed door de jeugdige aanwinst van ASV: William Shakhverdian, te kloppen. Er volgden vier remises. Onder andere tegen Tom Bus (ASV) met een rating van 2138. Het slotakkoord was sterk met een zege op Rob van Helvoort. Dit betekende dat Rembrandt zijn score op 4,5 uit 9 bracht. Precies vijftig procent!

Reserve A

Martijn Pauw kan terug zien op een sterk toernooi. In de Reservegroep A scoorde hij 6,5 punten uit 9. Martijn verloor twee keer: in ronde 2 van Kees Stap en in ronde 6 van Pieter Tromp (2115), de latere winnaar met 7 punten. Liefst zes keer werd er gewonnen. Met als climax de winst in de slotronde op Thomas Kools, rating van 2070. De TPR is 2103. Alles goed voor de tweede plaats.

Martijn Pauw Foto: Harry Gielen)

Reserve C

Voor Hans van de Weteringh was in Reservegroep C een achttiende plek weggelegd. Er waren 53 deelnemers. Hij scoorde, mede door een sterk slot, in totaal 5,5 punten uit 9. Hans verloor twee keer, waarbij Sara Martinez één van de winnaars was. Hij won vier keer en sloot af met winst. Driemaal was remise het eindresultaat.

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief