Zomerschaak BSV in De Commanderij

Sommige schaakclubs sluiten in de zomer de tent, anderen zoeken terras of een andere horecagelegenheid op voor het wekelijkse schaakavondje. BSV Bennekom doet het anders. De club blijft ook zomers het clublokaal in De Commanderij trouw.

De deuren van het Bennekomse denksportcentrum staan elke maandagavond vanaf 20.00 uur open bij de schaakclub. Iedereen is welkom voor een partijtje schaak. Dat kan in alle tempo’s. Soms wordt er een groepje geformeerd, maar  ook  is er alle ruimte voor een vrije partij.

Dit seizoen is ook de jeugd actief tijdens het zomerschaak. Spelen tegen een oudere om te wennen aan spelen op maandagavond bij de senioren. Deze week waren de jeugdigen ook weer present. En als op maandag 2 september het nieuwe seizoen start, zullen zij wellicht actief blijven bij de senioren. Dat kan zelfs in een aangepast tempo, zoals ook bij de ouderen, die een lange partij qua tijd niet meer aan kunnen.

Het zomerschaak kan ook worden benut voor extra training, zoals jeugdtalent Rembrandt Bruil de afgelopen weken deed. Hij bereidde zich met veelvuldig clubkampioen Hotze Tette Hofstra op deze manier voor op het Open NK schaken 2019 , dat op 23 juli start in Dieren. Het toernooi duurt tot en met 1 augustus. Bruil wil zich meten met de talrijke toppers die ook deelnemen.

BSV heet u welkom bij het zomerschaak. Het is een prima gelegenheid het schaken weer op te pakken, als u dat even niet heb beoefend in clubverband.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief