Hofstra jaagt op toppositie bij BSV Bennekom

Hotze Tette Hofstra (rechts Hotze Tette Hofstra (rechts) is hard op weg naar omhoog

BENNEKOM – De snelste partij was die tussen Hotze Tette Hofstra en Noel Bovens. Binnen een half uur moest Bovens de vlag strijken omdat een e-pion door dreigde te lopen.

John Riksen had meer moeite met Gary Dinsbach. In een stelling met allebei de lopers en een toren op het bord was ook hier een vrijpion de beslissende wending in de partij. Dit werd vakkundig door Riksen uitgespeeld.

Het jonge talent Michael Issa (rechts) komt nu echt op dreef, wellicht ge├»nspireerd door de 15 jarige Iranees Firouzja, Alireza die momenteel medekoploper is in het Tatasteel Chess tournament.  Dit keer was Dick Brehen het slachtoffer. In een geweigerd dame gambiet kreeg Issa een aanval op de koningsstelling met een vrijpion op de h-lijn die niet meer te stuiten was.

Teunis Bunt speelde tegen Chris Oosterwijk een onlogische opening maar na dameruil schoof de stelling in elkaar en was remise onvermijdelijk. Teun Alting richtte zijn stukken op de koningsstelling van Jaap van Donkelaar. Dat waren er te veel en dit was niet te houden.

Rinus van der Molen kreeg met wit tegen Rene Bakker twee vooruit geschoven pionnen richting zwart koning. Met een dame zet dreigde Bakker die pionnen te verschalken. Een paardoffer was de enige mogelijkheid om dit te voorkomen, maar dit leverde ook gelijk allerlei dreigingen op voor zwart, zeker na de rochade want toen was de h-pion onhoudbaar met matdreiging met de dame. Tot twee keer toe zag Van der Molen niet dat mat in twee mogelijk was, maar na dameruil zag zwart. Dat doorspelen geen zin had.

Hans Gillet en Joop de Bruin gaven elkaar in een lange partij niets toe en dat betekende remise.

Tenslotte won Sake van der Schaaf in een mooie partij van de jonge Onno Koreneef.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief