Hofstra wint derde titel in seizoen bij BSV Bennekom

Copyrights BSV Bennekom

De opkomst was met twaalf deelnemers bij BSV Bennekom enigszins teleurstellend, maar de strijd was er niet minder om. Reden van de mindere deelname waarschijnlijk het warme weer en de Avondvierdaagse. Die zorgt voor andere gebruikers toch voor een slechte bereikbaarheid van Denksportcentrum De Commanderij.

In de hoofdgroep van zes spelers werd uitgemaakt wie zich de beste Rapid-schaker van Bennekom mocht noemen. In de tweede groep van zes ging het om de titel van de minst slechte.

De B-groep werd overtuigend gewonnen door Chris van Oosterwijk, die alleen aan Hans van de Weteringh een half punt moest afstaan. Laatstgenoemde werd tweede met vier punten. Dat had eigenlijk 3½ punten moeten zijn, ware het niet dat Sjoerd de Rave een simpele remise door eeuwig schaak over het hoofd zag. Achtereenvolgens René Bakker, Harry Verhoef, Kees van Dijk en Sjoerd de Rave (met nul punten) completeerden het zestal.

Dan de hoofdgroep, waar het na de tweede ronde niet meer echt spannend wilde worden. Hotze Tette Hofstra had een goede avond, zijn tegenstanders niet. In de eerste ronde won Hofstra zonder veel moeite van Wim Thieme (zesde plaats). In de tweede ronde had Hofstra de hele partij een betere stelling, maar kon hij de weg naar winst niet vinden. Pas toen John Riksen (tweede plaats) zelf op zoek ging naar winst, kreeg hij het lid op de neus en verloor.

Martin Markering (vijfde plaats) had zijn dag niet en kon Hofstra niet voor onoverkomelijke problemen zetten, terwijl dat andersom wel lukte. Omdat Jan Wouters vroeg naar huis moest (desondanks derde plaats) was het vierde punt voor Hofstra gratis. In de laatste partij accepteerde Hofstra op tactische wijze een vroeg remiseaanbod van Noël Bovens (vierde plaats). In de analyse bleek de stelling overigens inderdaad in evenwicht.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief