Jeugd deed examen Stap 2; Hofstra kampioen Rapid

Vier jeugdleden van schaakclub Bennekom sloten afgelopen maandag in Denksportcentrum De Commanderij hun opleiding door Hotze Tette Hofstra en Jan Wouters met een examen af. Zij geslaagden allen voor het zogeheten Stap 2 examen, dat werd afgenomen door gecommitteerde Frans Bonnier. De geslaagden  zijn van links naar rechts: Maxim Huirne, Sven Spilleman, Yasin Gökoglan en Fidel Issa.

Finale Rapid Hotze Tette Hofstra wint afgetekend, Noël Bovens tweede, slechte dag Martin Markering. Kortweg omschreven verliep aldus de finale van het Rapid-kampioenschap 2017-2018. Door een lage opkomst ontstond een verrassende A-groep, met naast Markering, Hofstra, Bovens, ook Hans  van de Weteringh, Gary Dinsbach en Harry Verhoef.

Om in wielertermen te spreken, het gevolg was dat al snel twee koplopers zich uit het peloton los maakten: Hofstra en Bovens. Kanshebber Markering had een zogeheten ’slechte dag’ door met nul uit drie te starten. Markering maakte in de eerste ronde een verkeerde openingskeuze tegen Verhoef, die het koel uitspeelde.

Onnauwkeurig In de tweede ronde strafte Hofstra een onnauwkeurigheid van Markering af door een remise eindspel te winnen. Vervolgens strafte Bovens een openingsfout af. Omdat Hofstra in de eerste drie ronden ook zijn partijen tegen Dinsbach en Verhoef wist te winnen en Bovens die tegen Dinsbach en Van de Wetering, was in ronde vier de wedstrijd tussen deze titanen beslissend.

Hofstra won afgetekend en was daarmee kampioen. Ook in de laatste ronde won hij en dus gaf hij zijn titel extra glans door 5 uit 5 te halen. In de laatste ronde speelden Bovens en Verhoef een salonremise, waarmee ze respectievelijk plek twee en drie zeker stelden. Markering werd nog vierde door Van de Wetering en Dinsbach te verslaan en Dinsbach werd met twee punten vijfde voor Van de Wetering die het zwaar had in de hoofdgroep en geen punten wist te scoren.

Bakkers In de B-groep zaten zeven spelers die met verkorte tijd de strijd aangingen. Eigenlijk kon beter worden gesproken spreken van het open Bakker(riaans) kampioenschap, want de hele familie Bakker zat in deze groep. Martijn Bakker, die de voorronden vanwege werk had moeten overslaan, werd met 6 uit 6 afgetekend eerste. Chris Oosterwijk werd tweede met een puntje minder en Jan Wouters verdienstelijk derde, Verder is nog het vermelden waard dat Gerhard Bakker de strijd won van broer René. Sjoerd de Rave en Jaap van Donkelaar deden het met twee punten ieder in deze groep ook niet slecht,

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief