Mooie overwinningen van BSV viertal

BENNEKOM – Het eerste viertal van BSV kreeg buurman Veenendaal op bezoek en het tweede de verre vrienden uit Millingen a/d Rijn.

De strijd begon vredelievend met een ietwat gelukkige remise van Joop de Bruin op bord 3 van BSV 2. Net als in Millingen speelde de twee kemphanen een wilde partij waarbij de Millingse kant waarschijnlijk had moeten winnen, maar waar de Bruin inventief verdedigde. Het leverde 50% van het resultaat van de vorige keer op. Daarna waren het louter enen voor BSV 2.

Counterschaak 

Jaap van Donkelaar speelde zijn bekende counterschaak. Niet teveel doen totdat de tegenstander dat wel doet en dan meedogenloos de foutjes afstraffen. Albert Smit speelde een mooie wild west partij. Beide spelers schuwden de krachtzetten niet, maar Smit wist de vroeg gewonnen pionnen uiteindelijk te gelde te maken.

Sjoerd de Rave speelde een mooie pot, maar maakte het zichzelf nog erg lastig. Uiteindelijk speelde hij het secuur genoeg.. Een mooie 3,5 – 0,5 winst.

Eerste

In het eerste speelde invaller Hans Gillet een moeilijke partij. Hij leek lang goed te staan, maar de tegenstander nam het heft over en won een pion. Nadat Gillet een mooie kans op remise mistte, kon hij de koning omleggen.

Dick Brehen speelde op bord 4 de opening goed en kwam overweldigend te staan. Hij kon echter niet helemaal doordrukken en pionwinst bleek uiteindelijk net niet genoeg voor het volle punt.

Gerhard Bakker op bord 3 speelde een ingewikkelde partij, maar wist uiteindelijk een dame tegen toreneindspel te bereiken dat na enig schuifwerk gewonnen werd.

Rinus van der Molen had het lang zwaar op bord 1, maar toen zijn tegenstander niet daadkrachtig was en ook nog eens zijn eigen pionnen vastzette, wist Van der Molen het eindspel fraai naar zijn hand te zetten. Een mooie 2,5 – 1,5 overwinning op het sterke Veenendaal.

Interne: Riksen blijft op kop

In de interne speelde Noël Bovens een moeizame remise tegen Gary Dinsbach die iets te hebberig was in een mooie stelling. Teunis Bunt won geroutineerd de ongelijke strijd met Michael Issa en Martin Markering werd door Teun Alting niet gestraft voor wat slap openingsspel.

Het moet gezegd worden dat hij daarna het middenspel voortvarend aanpakte en Alting weinig kans meer gaf. John Riksen plaatste een mooi kwaliteitsoffer met zwart tegen René Bakker. Het won aan alle kanten, maar toen Riksen dat niet direct deed wist Bakker een remisestelling te bereiken, maar liet hij zich in tijdnood pardoes mat zetten.

Riksen blijft aan de leiding, op de voet gevolgd door Bunt. Markering volgt op gepaste afstand op plek drie.

In groep B blijft Rinus van der Molen aan de leiding.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief